Lifebetweenplants' 2020

Lifebetweenplants' 2020

"Voor de meesten van ons was 2020 een erg bewogen jaar, of nouja, eigenlijk niet."

Want we zaten allemaal veel binnen en konden er weinig op uit. Voor de een vervelender van voor de ander. Voor mij is de periode tijdens de eerste lockdown een moment geweest van bewustwording. De extra tijd die ik toen had heb ik benut om me te focussen op welke kant ik op wil. Ik ben blij met de keuzes die ik gemaakt heb in het afgelopen jaar. Het heeft mij gebracht waar ik nu sta. In de zomer van 2020 heb ik mijn vaste baan als bedrijfsleider in een koffiezaak opgezegd en heb ik ervoor gekozen om (een van) mijn (volgende) dromen na te jagen. Sneller dan gepland heb ik mij officieel ingeschreven met m’n bedrijf en heb ik een baan gevonden als docent beeldende kunst op een hele leuke school! Nadat ik deze keuze gemaakt had stroomden de opdrachten langzaamaan binnen.

Vanaf half 2020 heb ik dus verschillende mooie opdrachten mogen realiseren. Deze wil ik graag nog een keer met jullie delen:

Visitekaarte Nørd conceptstore Leeuwarden

Voor Nørd conceptstore in Leeuwarden heb ik een kaartje mogen ontwerpen die zij kunnen versturen met een bestelling van hun webshop. We hebben ervoor gekozen om hun karakteristieke winkelpand te tekenen, om zo ook de online winkelende klant een beeld te geven van de fysieke winkel. Nørd is trouwens ook de eerste van de drie conceptstores waar mijn wenskaarten te koop zijn!

Tijdens het ontwerpen van de opdracht voor Nørd kwam ik er achter hoe leuk ik het vind om een pand realistisch na te tekenen en er vervolgens m’n eigen draai aan te geven. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik aanvragen voor verhuiskaartjes heb aangenomen en deze met heel veel plezier heb mogen maken.

Ook voor deze ontwerpen geldt dat ik het huis zo realistisch en herkenbaar mogelijk heb getekend en dat ik er daarna (in overleg en met de wensen van de opdrachtgever) zelf details en toevoegingen bij heb geschilderd.

  • Verhuiskaartjes die ik in opdracht illustreerde in 2020

    Ben je nieuwsgierig of heb je zelf interesse in een verhuiskaartje? Bekijk hier de werkwijze

Bijna twee jaar geleden heb ik mijn eerste muurschildering voor een babykamer gemaakt en vanaf dat moment leek het mij heel bijzonder om een geboortekaartje te mogen ontwerpen. Dit jaar was het zo ver! Samen met de ouders heb ik gebrainstormd over hoe het kaartje eruit zou komen te zien en daaruit is het volgende ontwerp ontstaan:

Geboortekaartje

Papa, mama en baby Mason samen met zijn grote zus op de schommel. De soort planten (ficus en pilea, pannenkoekplant) hebben een persoonlijke betekenis voor hen.

In 2020 heb ik ook verschillende muurschilderingen in opdracht gemaakt.

In een lokaal op NHL-Stenden wilden studenten het ‘huiskamergevoel’ creëren. Dit is ze aardig gelukt door wat gezellige meubels en schilderijen in het lokaal te plaatsen. Om die sfeer te benadrukken heb ik gekozen om een aantal typerende kamerplanten op de muur te schilderen, met als resultaat dat het echt voelt alsof je in een huiskamer zit.

Last but zeker not least maakte ik op de valreep van 2020 nog twee vogels. Een koolmeesje en een kraai. Met het schilderen van de kraai was ik nog niet klaar bij daglicht, dus daarvoor moet ik nog een keer terug om een goede foto te maken en misschien nog wat details bij te werken. Van het koolmeesje heb ik wel een heldere foto en ik ben erg blij met de resultaten.

Natuurgetrouwe muurschildering van een koolmeesje in de woonkamer

Eerlijk is eerlijk; ik vond het super spannend om zo’n realistische muurschildering te maken op de muur in de woonkamer van iemand anders. Bij een jungle, kamerplanten of ‘kindertekening’ komt het soms net wat minder precies omdat dat niet altijd natuurgetrouw hoeft. Wanneer ik een vogel schilder wil dat hij bij wijze van spreken zo weg kan vliegen, zo echt moet ‘ie lijken.

Wauw! Wat ben ik trots dat ik alle bovenstaande opdrachten dit jaar heb ontworpen en er zoveel mensen blij mee heb mogen maken. Naast de opdrachten die ik heb gekregen ben ik ook erg dankbaar voor alle bestellingen die jullie dit jaar gedaan hebben, zowel de wens- als de kerstkaarten. Dus dank jullie wel daarvoor!

Ik kan niet anders zeggen dat ondanks alle ellende op de wereld 2020 voor mij, op persoonlijk gebied, een top jaar was!Ik wens iedereen alle goeds voor 2021 en laten we er met z’n allen een (nog) veel mooier jaar van maken dan 2020.

Terug naar blog

Reageer op deze blogpost

Let op: ik bekijk reacties altijd eerst even voordat ze worden geplaatst.