Terugblik op muurschilderingen en illustraties in 2020


Voor de meesten van ons was 2020 een erg bewogen jaar, of nouja, eigenlijk niet.

Want we zaten allemaal veel binnen en konden er weinig op uit. Voor de een vervelender van voor de ander. Voor mij is de periode tijdens de eerste lockdown een moment geweest van bewustwording. De extra tijd die ik toen had heb ik benut om me te focussen op welke kant ik op wil. Ik ben blij met de keuzes die ik gemaakt heb in het afgelopen jaar. Het heeft mij gebracht waar ik nu sta. In de zomer van 2020 heb ik mijn vaste baan als bedrijfsleider in een koffiezaak opgezegd en heb ik ervoor gekozen om (een van) mijn (volgende) dromen na te jagen. Sneller dan gepland heb ik mij officieel ingeschreven met m’n bedrijf en heb ik een baan gevonden als docent beeldende kunst op een hele leuke school! Nadat ik deze keuze gemaakt had stroomden de opdrachten langzaamaan binnen.

Vanaf half 2020 heb ik dus verschillende mooie opdrachten mogen realiseren. Deze wil ik graag nog een keer met jullie delen:

Gepersonaliseerd kaartje op maatTijdens het ontwerpen van de opdracht voor Nørd kwam ik er achter hoe leuk ik het vind om een pand realistisch na te tekenen en er vervolgens m’n eigen draai aan te geven. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik aanvragen voor verhuiskaartjes heb aangenomen en deze met heel veel plezier heb mogen maken. Ook voor deze ontwerpen geldt dat ik het huis zo realistisch en herkenbaar mogelijk heb getekend en dat ik er daarna (in overleg en met de wensen van de opdrachtgever) zelf details en toevoegingen bij heb geschilderd.

Gepersonaliseerde wenskaarten Lifebetweenplants


Bijna twee jaar geleden heb ik mijn eerste muurschildering voor een babykamer gemaakt en vanaf dat moment leek het mij heel bijzonder om een geboortekaartje te mogen ontwerpen. Dit jaar was het zo ver! Samen met de ouders heb ik gebrainstormd over hoe het kaartje eruit zou komen te zien en daaruit is het volgende ontwerp ontstaan:


Dit is een gepersonaliseerd geboortekaartje, geschilderd door Lifebetweenplants. Bekijk de mogelijkheden voor een origineel geboortekaartje.
Last but zeker not least maakte ik op de valreep van 2020 nog twee vogels. Een koolmeesje en een kraai. Met het schilderen van de kraai was ik nog niet klaar bij daglicht, dus daarvoor moet ik nog een keer terug om een goede foto te maken en misschien nog wat details bij te werken. Van het koolmeesje heb ik wel een heldere foto en ik ben erg blij met de resultaten.Wauw! Wat ben ik trots dat ik alle bovenstaande opdrachten dit jaar heb ontworpen en er zoveel mensen blij mee heb mogen maken. Naast de opdrachten die ik heb gekregen ben ik ook erg dankbaar voor alle bestellingen die jullie dit jaar gedaan hebben, zowel de wens- als de kerstkaarten. Dus dank jullie wel daarvoor!

Ik kan niet anders zeggen dat ondanks alle ellende op de wereld 2020 voor mij, op persoonlijk gebied, een top jaar was!
Ik wens iedereen alle goeds voor 2021 en laten we er met z’n allen een (nog) veel mooier jaar van maken dan 2020.