Hoe de naam Lifebetweenplants is ontstaan

"Vorige week kreeg ik de vraag hoe ik aan inspiratie kwam voor de naam van mijn bedrijf. Ik vond dit een interessante vraag en ging er eens goed over na denken."

Hiervoor gaan we even terug naar mijn post op 2 juni 2019. De dag waarop ik mijn Instagram naam veranderde naar Lifebetweenplants. Ik had toen nog helemaal geen bedrijf en ondanks dat ik hier en daar al eens iets (in opdracht) maakte, was er nog niet door m’n hoofd geschoten om een bedrijf op te starten en deze dezelfde naam te geven.

De "beruchte" instagram post

Destijds had ik vooral volgers buiten Nederland en postte ik nog erg veel in het Engels, voornamelijk over planten, koffie en m’n #botanicalinterior. In de caption van die post staat het volgende:

“Last week I changed my instagram name into lifebetweenplants. Why? Because I live between many plants, and because I don’t only post about plants, but also about other things in life; like coffee, cats, interior, creative things and food. I love to inspire you.”

Lifebetweenplants: mijn vriend, mijn katten en ik leven letterlijk tussen de planten. Ons appartement is echt een ‘potted jungle’. Huh? Katten en planten? Ja, van jongs af aan hebben wij ze geleerd dat plants friends zijn, dus ze blijven er zo goed als af. Gelukkig!

Life’between’plants: naast planten zijn er meer dingen in het leven. Kleine dingen, mooie dingen, bijzondere dingen, dingen waar ik de aandacht op wil vestigen waardoor deze – vaak onopvallende, of vanzelfsprekende – dingen zichtbaar worden voor ieder oog.

Plants: Groen! Het is niet eens mijn lievelingskleur, maar mijn leven – en dus ook mijn bedrijf – staat grotendeels in het teken van groen. De illustraties en (muur)tekeningen die ik maak zijn bijna altijd gerelateerd aan planten en/of de natuur.

Ik laat mijn kaarten in relatief kleine oplages, op duurzame wijze en op papier van landbouwafval drukken. Dit papier is nog duurzamer dan gerecycled papier en is houtvrij. Ook de enveloppen die bij (een deel van) mijn kaartjes geleverd worden zijn gemaakt van landbouwafvalpapier.

En zoals vast bij je bekend is heb ik een enorme passie voor koken en gezonde voeding. Onze maaltijden bestaan voornamelijk uit groente en zelf eet ik plantaardig. Zo nu en dan droom ik nog steeds van een eigen vegan & glutenvrije koffiezaak en/of een kookboek. Mocht ik dit ooit willen realiseren ben ik blij dat ik in ieder geval geen naam meer hoef te bedenken; alhoewel ik ‘geen gluut met Juut’ ook altijd wel erg toepasselijk vind. 😉

Maar hoe kom je nou aan inspiratie?

Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds heel blij met deze naam, die ontstaan is voor mijn Instagrampagina en uitgegroeid is tot de naam van mijn bedrijf.

Wil jij nou ook brainstormen over een geschikte bedrijfsnaam of een naam voor een Instagrampagina of een blog? Ga er eens een middag uitgebreid voor zitten. Maak een mindmap of een moodboard met alles wat tot nu toe bij jou, jouw bedrijf en/of jouw pagina past. Kijk naar welke thema’s er veel terug komen en of je daar creatieve namen bij kunt verzinnen. Laat het vervolgens even bezinken en vertrouw er op dat er snel iets in je op popt wat bij jou past!

Kom je er nou echt niet uit? Je mag mij altijd een berichtje sturen, wie weet kan ik je (verder) helpen!

Mail Judith
Terug naar blog

1 reactie

Zo leuk om te lezen hoe je op de naam bent gekomen! Ik vind hem echt heel goed bedacht en helemaal bij je passen. Oeh, een vegan en glutenvrije koffiezaak of kookboek van jou lijkt me echt heeel leuk! Ik ben in ieder geval vaste klant :)

Charlotte

Reageer op deze blogpost

Let op: ik bekijk reacties altijd eerst even voordat ze worden geplaatst.